CSGO: Guide til hvordan man bliver bedre til Counter-Strike: Global Offensive

CSGO: Guide til hvordan man bliver bedre til Counter-Strike: Global Offensive

Efter at Counter Strike Global Offensive udkom i 2012, er spillets popularitet steget nærmest eksponentielt. I takt med populariteten er niveauet også forøget væsentligt. Er du en af dem, der gerne vil forbedre dine skills i csgo? Vil du gerne blive bedre til at ramme modstanderen? Eller undgå at blive ramt? Eller er dit ønske at være den bedste, hver gang du spiller? Så kan du her læse en udførlig liste med 15 praktiske tips til, hvordan du bliver en bedre counter-spiller.

Den komplette guide til CSGO

1. Træning, træning, træning – Counter Strike er ikke et nemt spil, som man automatisk mestrer ved første øjekast. Man bliver ikke god til det på en enkelt dag, eller uge for den sags skyld. Den vigtigste måde at blive bedre på er ved at spille kontinuerligt. Resten af listen vil give dig praktiske råd til, hvordan du optimerer dine evner. Men intet af det nytter i sagens kerne noget, hvis du ikke ofrer timerne på at blive bedre. Ligesom alt andet man ønsker at kapere og være god til, så kræver det tid og arbejde.
2. Få styr på dine settings – Når du først begynder at spille, er det en stor hjælp for dig selv, hvis du prioriterer dine control settings. Der er ikke en specifik orden eller rækkefølge, som er den korrekte måde at indstille dem på. Find ud af hvilke indstillinger, du har det bedst med, så har du et godt fundament.
3. Spil deathmatch – Når du spiller deathmatch i CSGO skal du ikke bekymre dig om runder, bestemte objekter eller penge. Det er en ren battle, og den hurtigst måde du kan lære at forsvare dig i pressede situationer. Din reaktionsevne bliver afprøvet og udviklet gennem deathmatch. Du lærer også om de enkelte pistolers funktion samt fordele og ulemper. Du lærer ikke om den taktiske del af spillet, men lærer det tekniske og mere afgørende element af spillet.
4. Spil aim maps – Denne metode er lidt old school, og du ser ikke lige så mange praktisere denne øvelse mere, men på trods af dette er det alligevel en brugbar måde at træne din skarphed på, især når du skyder med riffler. I aim maps bliver du tvunget til at præcisere dit sigte. Du kan eksempelvis havne i flere situationer hvor, at modstanderen står op ad en væg der går ham til nakken, og på den måde forcerer aim maps dig til at sigte efter hovedet. Eftersom headshots er et ekstrem magtfuld våben i CS matches, er det et yderst brugbart element, som kan implementeres i de pressede situationer.
5. Se pro streams – Der findes adskillige professionelle CSGO spillere, som jævnligt streamer deres træningskampe på Twitch. Her kan du lære en masse blot ved at observere, hvordan de spiller og kommunikerer med deres holdkammerater. Her er en opdateret liste med professionelle Counter Strike Global Offensive spillere, som streamer lærerige videoer. Se mere her: https://www.twitch.tv/team/csgopros
Få gange om året kan man også følge med i nogle af de største CSGO turneringer, som er ekstra brugbare at lære af. Disse kampe bliver for det meste kommenteret af folk som er fortrolige med og har en dyb indsigt i spillets mange facetter.

Hvis du blot benytter dig af disse ovenstående seks råd, vil du allerede være godt på vej til at være en udmærket CS spiller. Nedenstående kan du alligevel finde avancerede metoder til at forbedre dine kompetencer inden for dette fascinerende spil.

Del 2 af guiden

6. Spil med folk der er bedre end dig – Fordelen ved at tage brug af denne nøgterne taktik skal aldrig undervurderes, uanset hvilket spil eller sportsgren man dyrker. Hvis du spiller mod personer, som er signifikant bedre end dig, vil du formentlig tabe stort, men du vil lære hurtigt. Omgiver du dig selv med yderst kompetente spillere, er det en stensikker måde at optimere sine evner på, og måske ender du selv som counter mogul en dag.
7. Fokuser på de vigtige våbenJo højere niveau du spiller kampe på, jo mere vil det gå op for dig, at det mere eller mindre er det samme omfang af våben, der bliver benyttet. Der er ikke stor debat om, hvilke våben der er de mest effektive i de gennemsnitlige CS matches. På det punkt er CSGO rimelig stagnerende. Som terrorist skal du lære at håndtere en AK-47, som er det foretrukne våben i mange situationer. Som Counter Terrorist er det M4A4 eller M4A1-S du skal have styr på. Det kan bestemt også anbefales at øve sig med nogle af de billige pistoler, men de ovenstående riffler er de hyppigst anvendte våben.
8. Skru ned for følsomheden på din mus – Det lyder muligvis en smule mærkværdigt, men du spiller højst sandsynligt med en højere følsomhed på din mus, end du burde. I starten vil det føles underligt, når du skruer ned for bevægeligheden, men dit sigte vil effektueres væsentligt i det lange løb
9. Lær dine map callouts – Hvert punkt i hver konkurrenceprægede kort vil have navne, som et givent ”community” anvender til at udpege en fjendes lokation for dig. Det vil tage noget tid at forstå de forskellige begreber som f.eks. ”jungle” eller ”catwalk”, men denne information er essentiel for din kommunikation med dine holdkammerater.
10. Få styr på hvordan økonomien fungerer – Et af de elementer, der fremhæver den strategiske del af Counter Strike, er måden, penge fungerer på. Ved afslutningen af hver runde, uanset om du taber eller vinder, vil du modtage et givent beløb. Vinderne vil naturligvis få en væsentlig højere sum. Det er en nødvendighed at sørge for, at alle deltagere på dit hold har penge nok, til at blive komfortabelt udstyret ved hver rundestart, når du spiller holdkampe. For at dette skal gå op kan det være nødvendigt at gemme alle de optjente penge og forsøge at bekæmpe fjenden med pistoler i en hel runde, så alle på dit hold har nok penge ved næste rundestart. Du skal ikke være ham den usolidariske fyr, som køber midt i en runde, når resten af holdet sparer op.
11. Kend dine håndgranater – De fleste CSGO maps har få punkter, som er yderst elementære at have kendskab til, når det drejer sig om røg- eller flashbang. Ofte kræve disse spots, at du kaster granaten op af en væg, eller bruger et lignende trick for at detonere den det eksakte sted. Du kan finde adskillige videoer og tutorials, der demonstrerer denne færdighed for dig. Her kan du se en video, der giver et grundigt eksempel på føromtalte situation:
Du kan finde utallige af lignende videoer på youtube. Når du har nørdet dem, så start en offline træningskamp og start med at øve dine granatkastnings-skills.
12. Erfar, hvornår du skal – og ikke skal- reloade – Hvis du har et rimeligt antal af kugler tilbage i dit magasin og tænker, at din fjende er tæt på, så skal du endelig ikke reloade, for i så fald bliver du taget med bukserne nede. Det tager tid at reloade, og du bør kun gøre det, når du formoder, at du er i sikkerhed. Hvis du løber tør for patroner midt i en skududveksling, så går det markant hurtigere at skifte til pistolen end at reloade midt i sekvensen.
13. Hav tålmodighed som CT – I lavt rangerende cs matches vil du ofte se utålmodige sjæle blandt de forsvarende counter terrorister. Din opgave som CT er kort fortalt, at afdetonere bomben eller endnu bedre at forhindre terroristerne i at detonere den. Hvis du spankulerer rundt i den store bane alene, vil en spekuleret terrorist blot vente på dig og dræbe dig. Så undgå at gøre det, og lær som terrorist at straffe de personer, der begår selvsamme fejl
14. Vær opmærksom på din rollefordeling på holdet – komposition på et hold er en afgørende faktor. Se dig omkring og observer, hvad dine holdkammerater har planlagt, før du køber et våben. Hvis én allerede har købt en AWP, så er det ikke nødvendigt for dig at købe det samme. Der er selvfølgelig undtagelser, hvor det kan være praktisk, men det hører til sjældenhederne – og det kræver erfaring at vide, hvornår det er gældende. Hvis din teammate er løbet tør for penge, og du har nok til at købe flere pistoler, så køb to og drop den ene til ham.


15. Bliv ikke ophidset – det er muligvis åbenlyst for mange mennesker, men CSGO kan være et udfordrende og frustrerende spil, når man taber. Hvis du bliver frustreret, mister du fokus og koncentration, og dermed vil det kun blive vanskeligere at spille bedre. Hvis du ikke kan styre din frustration, så lad i det mindste være med at dele ud af frustrationerne over voice comms. Ingen personer gider at høre om, hvor forfærdeligt deres holdkammerat synes, at det går for ham. Særligt ikke midt i en runde, hvor de forsøge at koncentrere sig.
Forhåbentlig kan du bruge disse råd til at avancere din vej ind i Counter Strike universet.

Her kan du se en simpel video, der kommer med seks effektive bud på, hvordan du bliver en bedre spiller. Som sagt er det altid en god ide at se videoer, så du visuelt får et indtryk af, hvad der er godt eller dårligt at foretage sig i de konkrete situationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *