Counter Strike: Global Offensive – En fascinerende udvikling

Counter Strike: Global Offensive – En fascinerende udvikling

Counter Strike: Global Offensive, også kaldet CSGO, er et taktisk multiplayer action skydespil, udviklet af den amerikanske producent, Valve. Spillet er steget nærmest eksponentielt i popularitet siden dets udgivelse i 2012. Det er stadigvæk Counter-terrorister mod terrorister. Vi kigger nærmere på detaljerne og årsagerne til spillets imponerende spredning.

Gameplay

I August 2012 udkom den fjerde del af Counter Strike serien til Microsoft Windows, OS X, Xbox 360 og Playstation 3.
Spillet er en opdateret og optimeret forlængelse af de tidligere forgængere som f.eks. Counter Strike: Source. Derfor er der intet ændret  i grundstrukturen eller fundamentet for platformen. Det er stadigvæk dualismen i tydeligste funktion. Den klassiske battle, som består af Counter-Terrorister på den ene side og Terrorister på den anden.

På begge sider er opgaven at eliminere modstanderen, samtidig med at man fuldfører separate småopgaver. Terrorister skal enten placere en bombe og detonere den eller forsvare deres gidsler. Counter-terrorister derimod skal enten forhindre bomben i at eksplodere eller redde gidslerne og føre dem sikkert hjem.

Da Counter Strike: Global Offensive udkom blev der justeret nogle småting i forhold til den originale gameplay formular. Sammenlignet med Counter Strike: Source er grafikken væsentligt forbedret og skaderne fra våbnene er blevet afbalanceret. Der er forbedret kuglepenetration igennem væggene, materialer og objekter. Økonomien er blevet modificeret, og ammunitionen behøver ikke længere at blive købt. Det er blot få eksempler på en stor samlet genial forandring, der har forvandlet Counter Strike til verdens mest populære spil.

Våben

Der er totalt 34 våben i Counter Strike: Global Offensive. 19 af dem er eksklusive for denne version af spillet. Iblandt de 19, er 10 af dem en substitution af tidligere våben. De har altså stadigvæk samme rolle, men er modelleret efter nye pistoler. De sidste 9 er unikke håndvåben med nye roller. Gengangerne har ligeledes gennemgået nogle ændringer sammenlignet med tidligere versioner.

Som Counter-terrorist og terrorist har man et separat sortiment at vælge blandt. Terroristernes mest populære våben er en AK47 riffel. Counter-terroristernes mest populære er enten den velkendte M4A4 eller M4A1-S.
Udover våbnene er der også forskelligt udstyr, man kan investere i. Der er bl.a. veste og håndgranater at vælge i mellem.

Der findes et hav af specialdesignede maps, men færre officielle maps. Det suverænt mest populære map hedder Dust2.

Som forlængelse af Counter Strike: Source er der CSGO fortsat achievementes, også kendt som awards. Det er såkaldte præmier der bliver udløst, når forskellige opgaver bliver fuldført. De kan også udløses, når specifikke mål bliver opnået.

Der eksisterer i alt 167 forskellige awards. Eksempler på awards kan være 1.000 kills med et bestemt våben eller at eksekvere fire headshots i første runde. Præmierne er inddelt i fem forskellige kategorier, som popper op på skærmen, når de opnås.

Stigning i popularitet

CS har fra sin første udgivelse i 1999 været et enormt populært spil. Der har dog været stagnerende perioder for Valves guldperle. Populariteten kulminerede dog med udgivelsen af Counter Strike: Global Offensive i 2012. Sidenhen har spillets brug udviklet sig til et højere og fascinerende niveau.
Der må have foregået et paradigmeskift hos udviklerne og designerne. I hvert fald er der blevet skabt Valve sponsorerede turneringer og ligaer med professioneller spillere, der kan vinde medaljer og millionbeløb. Der afholdes ligeledes løbende events. Ikke nok med det er der også dannet landshold, så de bedste spillere kan repræsentere deres hjemstavn.
Kritikere og anmeldere reagerede da også yderst positiv på den nye version af det klassiske spil.

Markedet for CS brugere er så kolossalt, at de har udviklet deres egen virtuelle valuta. Skins hedder valutaen, og ved hjælp af den kan man gamble og oddse på de største kampe i de største turneringer.

Populariteten vil ingen ende tage. Det bliver spændende at se, hvordan fremtiden ser ud for dette unikke univers bestående af udviklere, spillere og observanter.

Er CS:GO et overvurderet spil?

Dette er naturligvis en individuel vurdering. Men meget tyder på, at det bestemt ikke er tilfældet. Spillet er simpelt, nemt at forstå og samtidig utrolig underholdende at overvære. De prangende spillere med forskellige spidskompetencer er noget unikt og let forståeligt. Sammenlignet med andre e-sportsgrene må det være netop disse elementer, som gør Counter Strike: Global Offensive til noget særligt. Man kan jo ikke argumentere med, at det er et tilfælde at lige netop dette spil har erobret førstepladsen som det mest populære.

Konceptet er nemt fordøjeligt for nytilkomne, og samtidig er der gode udviklingsmuligheder for den erfarne spiller. Det er samme princip, der har gjort en sportsgren som fodbold så populær.
Det kræver dog meget øvelse at blive decideret god til spillet. Det er en længere proces der kræver tålmodighed.


 Du kan læse mere om hvordan du bliver god til CSGO her:

 

Mange har muligvis en forestilling om, at computerspil som CS er for enspændere og folk, som ikke har andet at bruge tiden på.
Dette kunne dog ikke ligge længere væk fra, hvordan det egentlig forholder sig. Counter Strike er et konkurrencepræget spil, som både kræver unikke kognitive evner, men også sociale kompetencer og samarbejds dygtighed.

Uanset om man er Counter-terrorist eller Terrorist skal man kunne tænke strategisk og være parat til at tilsidesætte sit eget ego for holdets bedste. Kan man ikke kapere dette, vil man ikke nå langt på det professionelle plan. Dette er uagte,t hvor dygtig en spiller man er individuelt. Det er et holdspil, og derfor skal man altid tænke i holdets bedste. Her kan der igen drages paralleller til fodbold og andre lignende holdsportsgrene.

 

Der er derfor et hav af elementer, som skal tages i betragtning, når det kommer til Counter Strike: Global Offensive og dets fascinerende udvikling.

Det bliver spændende at se, hvad fremtiden vil bringe. Der hersker dog ingen tvivl om ,at dette sublimt underholdende og actionfyldte spil er kommet for at blive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *