Historien om Counter Strike – verdens mest populære spil

Historien om Counter Strike – verdens mest populære spil

Counter Strike har en forbløffende historie. Det er historien om en ung canadisk studerende ved navn Mingh Le, som udviklede det, der skulle blive en milliardindustri og verdens mest populære computerspil, hvor de professionelle lever som rockstjerner.
Men lad os skrue tiden tilbage og nyde den kronologiske rejse, der startede i 90’erne.

Counter Strike 1998-2012

Counter Strike Oprindelse.

1998, Half Life: Valve lancerede deres videospilsdebut, ved navn Half-Life. Spillet var en øjeblikkelig succes, og det skabte et eksploderende samfund af tilhængere.

1999, Counter Strike Beta: Den vietnamesisk-canadiske programmør, Minh Le, udgav en modificeret beta version af Half Life, der blev døbt  Counter Strike. I denne version var der blot 4 CS maps og 9 våben at vælge i mellem og spillet fyldte blot 10MB

2000, Counter Strike 1.0: Efter 2 års kommerciel opbygning købte Valve rettighederne til CS og udgav efterfølgende en PC version af CS. Dette var introduktionen til den nye steam platform. Det kunne kun spilles gennem LAN, men der var til gengæld inkluderet to cs maps, som straks blev fansenes favorit: cs_assault og de_cbble ( de hedder_cobblestone i dag) .

2002, Version 1.5: I de følgende opdateringer blev verden introduceret til en af de mest populære cs maps i historien, nemlig de_dust2, og flere forskellige nye våben. Denne version var dog den sidste udgivelse, inden tingene for alvor begyndte at tage fart.

2003, Det store gennembrud 1.6: Denne version bliver betragtet som den sidste store opdatering i den originale CS serie. Med fulgte et strålende nyt taktisk element, snipers med crosshairs og adskillige andre opdateringer. Det var nu også muligt at spille på Xbox. Det var et essentielt gennem brud i Counter Strikes historie.

2004, Condition Zero og Source: CZ inkluderede både singleplayer og multiplayer modes. Kort efter, samme år, var der allerede nye spændende opdateringer på vej. Valve anvendte det nye Source system til at besigtige det originale CS. Grafikken blev drastisk forbedret, men samfundet omkring 1.6 var vokset sig så enormt, at majoriteten ikke var interesseret i at skifte over til CS: Source. Det skabte altså to grupper af CS spillere og en decideret opdeling af fangrupper. 

Counter Strike 2012-NU

2012, Counter Strike: Global Offensive: Efter blandede anmeldelser af CZ og CS: Source besluttede Valve sig for at udvikle spillet med en ny indgangsvinkel. Med nogle få udgivelser og forskellige opdateringer  var det tid til en seriøs omstrukturering.
Valve har senere udtalt, at de internt blev enige om, at det var umuligt at tilfredsstille alle. Derfor fokuserede de på at kreere det bedst mulige produkt for dem, der valgte at spille det. Det spil kom til at hedde Counter Strike Global Offensive.

CSGO udkom i 2012, næsten 13 år efter lanceringen af den første Beta. Dette var starten på en ny epoke, en ny æra. Rekreationen var et mesterværk, og derfor eksisterer der i dag over 10 millioner månedlige brugere og ca. 2000 professionelle turneringer. Resten er simpelthen historie.

Med omkring 30 millioner solgte kopier i bagagen fortsætter CS den evindelige dominans på verdensplan. Steam platformen var simpelthen en tidløs genistreg.

I dag kan man ikke blot streame professionelle cs matches, men også oddse på dem. Tryk på link for at se eksempel på dette: https://www.gamopo.com/csgo-betting/

Her kan du se en video, der gengiver Counter Strikes fascinerende udvikling fra 1999-2017:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *