Hvorfor “team suicide” med molotov er godt for CS:GO økonomien

Hvorfor “team suicide” med molotov er godt for CS:GO økonomien

Team suicide i CS:GO – det virker umiddelbart dumt ved første indtryk. Men at begå ”team suicide”, kan rent faktisk være en smart strategi.

 

Team suicide kan i visse situationer være fordelagtige
Team suicide kan i visse situationer være fordelagtige

En usædvanlig og økonomisk rundemetode tiltrækker opmærksomhed i Counter Strike: Global Offensive. En så usædvanlig ting som at begå ”team suicide”, ved hjælp af molotovgranater. Hvordan kan det dog være en strategisk fordel? Det kigger vi nærmere på her.

Den nye notoriske og omdiskuterede strategi blev set offentligt i en CS match mellem Team Liquid og Natus Vincere. Det fandt sted ved dag 1, i ESL Cologne i anden runde, da en af spillerne kastede en molotovgranat ind i midten for at skabe tid. Natur Vincere, også kaldet Na’Vi, valgte decideret at brænde til døden med vilje.
Selvmordsmetoden blev også brugt i juni måned i ESL Pro League sæson 5 i finalen. Her døde tre spillere af en molotovgranat i slutningen af en runde.

Formålet med strategien er at halvere den finansielle vækst for det konkurrerende hold. De hold, som ikke har flere penge efter at have mistet deres pistol, kan med fordel spare penge op til den kommende køberunde. Ved at begå selvmord med en molotovgranar vil man automatisk minimere fjendens økonomiske vækst.


(Se nærmere på de visuelle detaljer, der demonstrerer selvmordsaktionen).

Hvorfor “team suicide” kan være en fordel

De følgende omstændigheder beskriver Na’Vi´s tankegang i løbet af runden:
Modstanderen vandt den første pistolrunde. Na’Vi gik ud fra at modstanderen herefter ville købe Sub-machine gun eller rifler for at forhindre Na’Vi i deres næste træk. Na’Vi var yderst bevidst om pengenes betydning, som Counter-Terrorist. Modstanderholdet, Liquid, var CT. Derfor besluttede de at lade modstanderen spilde deres begyndende rundegranater, lige før de kunne nå at eksekvere. Og det var her, at de begik selvmord med molotovgranaterne.
I modsætning til nedtvungent at købe Tec-9 pistoler beholdt Na’Vi, i denne situation, stort set hver en krone af deres kapital. De beholdte i stedet for hovedsageligt deres tilkøbte Glock-18 uden granaterne.

Her vises et eksempel på holdselvmord
Her vises et eksempel på holdselvmord

Læs mere om hvilke våben der kan bruges i CS:GO her

Ved bevidst at lade sig dø til granaten, isolerede Na’Vi deres økonomiske vækst til en enkelt spiller. Han købte herefter en af de dyrere rifler og formindskede derfor muligheden for at blive fanget i et CT setup af modstanderholdet i den efterfølgende runde. Dette er den oplagte fordel ved et “team suicide”

Hvis Na’Vi havde ladet sig dø i kuglekampen til SMG uden nogle kills, ville de bidrage med mere end nødvendigt til modstanderens økonomi.

Denne perfekte udførsel af et selvmord har vækket opmærksomhed. En molotov selvmordsstrategi, kan vise sig at blive en afgørende faktor i lignende situationer.
Det bliver spændende at følge udviklingen og se om lignende strategier udfolder sig i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *