AK-47 Den mest populære assault riffle, både i CSGO og i virkeligheden

AK-47 Den mest populære assault riffle, både i CSGO og i virkeligheden

Magtfuld og pålidelig. Genkendelig og effektiv. AK-47 er den mest populære angrebs riffel i hele verden. Her får du en større viden om selve våbnets historie, og samtidig bliver der perspektiveret til CSGO og spiluniversets mange facetter.

AK-47’s baggrund

Denne fascinerende riffel er opkaldt efter den russiske udvikler, Mikhail Kalashnikov. AK er en forkortelse af ”Avtomat Kalashnikov”. Den blev første gang fremstillet i 1947, og derfra kommer det navn, vi kender i dag – AK-47. Mikhail Kalashnikov blev under 2. Verdenskrig inspireret af det tyske 44 assault riffel. Han begyndte efterfølgende at arbejde på designet for den automatiske riffel. Efter fremstillingen blev våbnet produceret i massevis og uddelt til den sovjetiske hær. Herfra fortsatte udbredelsen verden rundt. 7 årtier senere er modellen stadigvæk den mest populære og mest anvendte angrebsriffel i hele verden. Dette skyldes i høj grad dens betydelige pålidelighed under barske betingelser. Andre årsager er den lave omkostningspris ved produktion sammenlignet med nutidige vestlige våbner. AK-47 er blevet fremstillet i adskillige lande og har været inspirationskilde til fremstillingen af et utal af andre våben siden hen. Omtrent 1/5 af alle eksisterende skydevåben stammer i dag fra Kalashnikov familien, hvilket må siges at være imponerende. Våbnet er effektivt og designet er let genkendeligt, hvilket også var Mikhail Kalashnikovs to fokuspunkter.

AK-47 i CSGO

AK-47 har været fast inventar i Counter Strike serien lige siden den spæde begyndelse. Det er altså ikke et fænomen, der kun tilhører CSGO. Dette er bestemt ikke en tilfældighed. Den automatiske Kalashnikov er den mest effektive og dødlige riffel i korte, kontrollerede skududvekslinger. I Counter Strike: Condition Zero, blev våbnet i spillet kaldt for CV-47. Den automatiske riffel tilhører eksklusivt terroristerne, hvilket har været uændret fra start af. Counter Terroristerne bruger som modsvar M4A4 eller M4A1-S, som de hedder i Counter Strike: Global Offensive. Håndvåbnet har gennem tiden været brugt i operationer for Counter Terrorister. Eksempler på dette er i lande som Rusland, Pakistan, Afghanistan og Irak mm. Mange lavbudget sikkerhedstrupper har ligeledes taget brug af en variant af AK familien. Stort set hver krig siden 1947 har ligeledes inkluderet et af disse våben, på den ene eller anden side. I den moderne kultur er AK-47 generelt associeret med skurkene, hvilket også er grunden til, at terroristerne i CT tager brug af det. Hvem har for eksempel ikke set en video af en Al-Qaeda -eller Talebansoldat stående på en bjergtop med en AK i den ene hånd. Dette scenarie demonstrerer udmærket grunden til, at Valve har besluttet, at våbnet skal tilhøre terroristerne. Riflen er moderat i vægten. Når våbnet bliver svinget, ligger spillerens fart på 221 enheder pr. sekund. Til sammenligning ligger standardhastigheden på 250 enheder pr. sekund. Effektiviteten er indiskutabel. Det er muligt at skyde under vandet med en Kalashnikov. Ydermere kan man dræbe modstanderen med et enkelt headshot, på trods af at modparten bærer en beskyttelseshjelm. Ligesom CSGO, er denne variant af AK, kommet for at blive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *