eSport – Et voksende fænomen
Esport er et voksende fænomen verden over. I Danmark, kan man nu gå til Esport på lige fod med andre sportsgrene som fodbold.
Esport, eller elektronisk sport, er konkurrence i computerspil på professionelt niveau. Der konkurreres i en lang række spil som League of Legends, Dota 2 og Counter Strike Global Offensive. Der konkurreres oftest foran flere hundredetusinde håbefulde seere, og præmiesummerne er næsten altid i millionklassen.
Det er dog ikke kun de professionelle der kan konkurrere. Der findes også online turneringer hvor ambitiøse amatører kan prøve kræfter med esporten. Der spilles i disse amatør-turneringen ikke for store præmiesummer, men i stedet for æren.
Esport som sportsgren
Esport har i nyere tid oplevet massiv vækst. Væksten ses ikke kun i udlandet men også her, i Danmark, hvor Esports klubber er blevet det nye hit. Man kan nu gå til Esport, på samme måde som man kan gå til fodbold. Ønsker man at gå til Esport bør man forvente faste træningsdage, hvor holdet mødes og træner taktikker – dette er ofte en til to gange om ugen. Derudover er der for langt de fleste hold også kampdage, hvor holdet spiller imod andre konkurrerende Esports klubber. At gå til Esport, fungerer altså i lange træk på samme måde, som hvis man f.eks. gik til fodbold.
Udover Esports klubberne, findes der også skoler hvorpå man kan udleve drømmen om at blive professionel. Der er mange efterskoler, der tilbyder Esport som valgfag, men det helt nye er Esport som valgfag på gymnasiumet. Der er i alt fire gymnasiale uddannelsessteder i Danmark der tilbyder dette.
Esport rammer bredt
Det er ikke længere kun unge “gamere”, der følger med i eSport. Danmarks Radio er begyndt at sende Counter Strike Global Offensive live, med danske kommentatorer. Dette har ført til at mange, der aldrig selv har spillet, er blevet fanget af esporten – hvilket ultimativt har ledt til en bredere accept for eSporten: mange så før i tiden ned på folk der spillede meget computer – dette er dog nærmest blevet normen i dag.